Etusivu | Työntekijä | Työnantaja | Usein kysyttyä | Laskuri | Yritys | Polkupyöräetu | Toimipisteet | Ota yhteyttä
VASTAUKSIA USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN
Mikä on Työsuhdepyörä?

Työsuhdepyörä on työantajan työntekijälle tarjoama etu. Se on verrattavissa työsuhdeautoon, Työsuhdepyörä vaan on huomattavasti edullisempi ja ekologisempi vaihtoehto. Työnantaja tekee sopimuksen Suomen Työsuhdepyörän kanssa ja yrityksen työntekijät voivat asioida valitsemassaan Suomen Työsuhdepyörän toimituspisteessä. Toimitamme Työsuhdepyöriä kaikkialle Suomeen. Työsuhdepyöräksi voi valita mieleisensä polkupyörän Suomen Työsuhdepyörän yhteistyökumppanien valikoimista.

Miten Työsuhdepyörää voi käyttää?

Työsuhdepyörä on käyttäjälleen kuin oma koko sopimuskauden. Työsuhdepyörän saa viedä kotiin, ja sitä voi käyttää niin työmatkalla kuin vapaa-ajallakin. Työsuhdepyörän käyttöä ei ole määritelty. STP-Turva on voimassa ainoastaan Suomessa.

Kuka voi hankkia Työsuhdepyörän?

Työsuhdepyörän voi hankkia työntekijä, jonka työnantaja mahdollistaa työntekijälleen tämän edun. Työnantajan tulee tehdä sopimus Suomen Työsuhdepyörän kanssa.

Työntekijät voivat ehdottaa työnantajalleen yhteistyötä Suomen Työsuhdepyörän kanssa tai lähettää yhteydenottopyynnön Suomen Työsuhdepyörälle, jolloin me otamme yhteyttä työnantajaan.

Mitä Työsuhdepyörä sopimukseen kuuluu?

Työntekijä voi valita Työsuhdepyöräkseen mieleisensä pyörän varusteineen. Tarjolla on kaikkien yhteistyöliikkeidemme pyörä- ja varustevalikoimat. Jokaisesta Työsuhdepyörästä tehdään erillinen sopimus, joka on kestoltaan kaksi tai kolme vuotta.

Työsuhdepyöräsopimukseen kuuluu huoltosopimus, johon kuuluu ensihuolto ja yksi vuosihuolto ensimmäisen vuoden jälkeen. Työsuhdepyöriä voi käyttää huolloissa kaikissa Suomen Työsuhdepyörän huoltopisteissä. Lisäksi Työsuhdepyöräsopimukseen kuuluu STP-Turva varkauden varalta. Jos Työsuhdepyörä varastetaan, käyttäjä saa tilalle uuden samanlaisen pyörän varusteineen.

Minkälaisen pyörän voi hankkia Työsuhdepyöräksi?

Työsuhdepyöräksi voi valita mieleisensä pyörän varusteineen. Valikoimana on Suomen Työsuhdepyörän yhteistyökumppaneiden valikoimiin kuuluvat tuotteet.

Käyttäjä saa valita Työsuhdepyöräänsä mieleisensä varusteet. Pyörän varusteiden määrää ei ole rajoitettu. Pyöräilijän varusteista ainoastaan pyöräilykypärä kuuluu Työsuhdepyöräsopimukseen (verottajan päätös).

Työsuhdepyörän kustannukset?

Työsuhdepyörällä ei ole kiinteää verotusarvoa. Verotusarvo määräytyy pyörän ja varusteiden yhteishinnan mukaan. Suomen Työsuhdepyörä laskuttaa Työsuhdepyörän kuukausivuokran yritykseltä.

Suomen Työsuhdepyörän nettisivuilla on kustannuslaskuri, jonka avulla voi laskea mieleisensä Työsuhdepyörän kustannukset työnantajalle ja työntekijälle. Laskurin leasing-vuokra tarkoittaa yritykseltä laskutettavaa kulua.

Sopimuskausi päättyy, miten toimitaan?

Sopimuskauden päättyessä työntekijä voi halutessaan lunastaa Työsuhdepyörän omakseen tai palauttaa sen Suomen Työsuhdepyörälle.

Työsuhdepyörän lunastusarvo on 24 kuukauden sopimuksella 25 prosenttia hankintahinnasta ja 36 kuukauden sopimuksella 15 % hankintahinnasta. Lunastushintaan lisätään 20 EUR käsittelykulu.

Mitä, jos työntekijän työsuhde päättyy kesken Työsuhdepyöräsopimuskauden?

Työntekijän työsuhteen päättyessä:
- työsuhdepyöräsopimus voidaan siirtää yrityksen sisällä toisen työntekijän nimiin tai
- Työsuhdepyöräsopimus voidaan siirtää käyttäjän uuden työnantajan nimiin ja sopimus jatkuu ennallaan tai
- työnantaja ja työntekijä maksavat jäljellä olevat maksuerät ja sopimus päättyy. Tällöin käyttäjä voi joko palauttaa tai lunastaa Työsuhdepyörän.

Voiko Työsuhdepyöräksi valita sähköavusteisen pyörä?

Kyllä, Työsuhdepyöräksi voi valita sähköavusteisen pyörän. Valikoimastamme löytyy useita sähköavusteisia pyörämalleja.

Sähköavusteisen Työsuhdepyörän akku ei kuulu huoltosopimukseen. Jos akku rikkoutuu, hoidamme uuden ja selvitämme, korvaako maahantuojan takuu rikkoituneen akun, mutta Suomen Työsuhdepyörä ei korvaa uutta akkua. Oikein käytettynä akun tulisi kestää kaksi vuotta. Sähköpyöriin kuuluu muuten normaali huoltosopimus, eli huoltotyö ja kuluneiden kuluvien osien vaihto kuuluvat sopimukseen (poislukien akku). Akku on melko arvokas osa, jota emme ole huomioineet kustannusrakenteessamme, ja tämän vuoksi emme sisällytä sitä huoltosopimukseen.